Kúpiť balančné podložky – e-shop

Sprievodca výberom
balančných podložiek


Balančná podložka  >  Balančné podložky na stoličku. Pomôžu Vášmu chrbtu?

Balančné podložky na stoličku. Pomôžu Vášmu chrbtu?

Dlhodobé, každodenné sedenie na stoličke vôbec neprospieva vašej chrbtici. Bolesťami chrbtice a krku trpí čoraz viac ľudí. Ak sa sedeniu na stoličke nemôžete vyhnúť, máme pre vás pár tipov, ako bolestiam predísť.

Ideálne je na stoličke alebo v kancelárskom kresle nesedieť príliš dlho. Tomu sa však hlavne v zamestnaní nedá vyhnúť. Základným tipom, ako predísť bolestiam chrbta, je robiť si pravidelné prestávky a pretiahnuť si telo. Stačí sa prejsť po kancelárii, urobiť niekoľko naťahovacích cvikov (zakloňte sa, urobte predklony, natiahnite si ruky) a určite pre svoje zdravie urobíte veľa.

Ďalšou možnosťou je vymeniť stoličku za gymnastickú loptu. Sedenie na nej "núti" telo neustále pracovať, udržiavať rovnováhu a napínať svaly. Niekomu však nemusí vyhovovať pohyb hore dole, ktorý k sedeniu na lopte patrí.

Balančné šošovky pre zdravý chrbát

Vhodnou alternatívou potom môžu byť balančné podložky, alebo balančné pologule. Tie môžu byť opatrené aj masážnymi bodmi (bodlinkami) na prekrvenie svalstva. Sedenie na nich sa dá prirovnať k lopte, pohyb je len do strán. Využijete ich nielen v kancelárii, ale aj v aute pri dlhších cestách. Je len potrebné si na novú podložku zvyknúť.

Po prejdení diskusií nájdeme aj ďalšie tipy pre "kancelárske myši" - ergonomické stoličky a pravidelné cvičenie (jóga, rehabilitácia). Každý si vyberie podľa svojich možností a potrieb.

Nezabudnite tiež, že bolesť chrbta môže mať aj iné príčiny. Častou príčinou je nevhodný matrac, nedostatočný spánok, prípadne iné zdravotné príčiny. Pri dlhotrvajúcich bolestiach chrbta je vždy nutné sa poradiť s praktickým lekárom a so špecialistom. Pomôže fyzioterapia a rôzne cvičenia. Fyzioterapeut vám odporučí vhodný cvičebný doplnok.

Rozhodne nad bolesťou chrbta nemávnete rukou. Je to síce dnes už bežná civilizačná choroba, ale zbaviť sa jej dá a život bez bolesti je oveľa radostnejší.

Zdieľajte článok



Odporúčame balančné podložky






Ďalšie novinky

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

všetky novinky