Kúpiť balančné podložky – e-shop

Sprievodca výberom
balančných podložiek


Balančná podložka  >  Balančná lopta

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná lopta - niekto takto nazýva klasickú podložku, niekto gymnastickou loptou. Obe pomôcky patria do rodiny malých, ale šikovných domácich pomocníkov pre zdravé telo.

Balančná podložka vychádza z originálnej BOSU podložky, ktorá je známa už pomerne dlho ako užitočná posilňovacia pomôcka na posilňovanie hlbokých svalov. Pracuje na princípe balančného cvičenia, ktoré núti telo, predovšetkým skryté svaly na sťahovanie a tým je aktivuje a posilňuje.

Naproti tomu gymnastická lopta je určená skôr pre rehabilitačné, alebo relaxačné cvičenie - skákanie, alebo pohupovanie na lopte. Skvelá je aj pre tehotné ženy, alebo na cvičenie po pôrode. A pozitívne pôsobí aj na bábätko, mnoho mamičiek ľahkým vlnením na lopte svoje dieťatko spoľahlivo uspí.

Mimochodom pôvodnú fit loptu vyrobil Aquilino Cosani v 60-tych rokoch minulého storočia v Taliansku. V tej dobe ani netušil, aký úspech dosiahne jeho vynález v budúcnosti. 

Najlepšie cvičenie pre vaše core

Ako core nazývame hlboké svalstvo teda stred tela. 

  • Zlepšenie sily core po zraneniach, u seniorov, športovcov, rekreačných cvičencov
  • Zlepšenie flexibility svalov
  • Vynikajúca rehabilitačná a regeneračná pomôcka
  • Pomáha zmierňovať a odstraňovať bolesti chrbta

Každopádne cvičenie na balančnej lopte priaznivo pôsobí na celé telo aj dušu!

Top Ball - vynikajúci na balančné cvičenie

Gymnastická lopta inSPORTline Top Ball 65 cm je lopta z novej generácie profesionálnych gymnastických lôpt. Je určená na rehabilitačné a balančné cvičenie, skvelá je pre cvičenie tehotných žien. S nosnosťou 600 kg a protišmykovou ochranou ju môžu ale používať úplne všetci. 
A jedna recenzia:
Fit lopta je perfektná vec tak na relax ako aj cvičenie, kúpila som si ju predovšetkým kvôli bolestiam chrbtice, teraz na nej aj rada sedávam za písacím stolom.

Zdieľajte článok



Odporúčame balančné podložky






Ďalšie novinky

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

všetky novinky