Kúpiť balančné podložky – e-shop

Sprievodca výberom
balančných podložiek


Balančná podložka  >  Balančná podložka na SM systém

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

Čo je to SM systém, alebo tiež SM cvičenie?

Jedná sa o cvičenie proti bolestiam chrbta, patrí medzi rehabilitačná cvičenia. Autorom metódy je MUDr. Richard Smíšek, ktorý metódu vyvíja a propaguje už viac ako 30 rokov. Účinky metódy sú podložené výsledkami od viac ako 10 tisíc pacientov. S rozvojom a popularizáciou metódy mu pomáhajú aj jeho dve dcéry, obe lekárky.

Ako sa cvičí SM systém?

Jedná sa o cvičenie s pružným lanom, ktoré funguje ako predĺženie svalových vlákien. Najjednoduchšia harmonická zostava cvikov, ktorá precvičí všetky dôležité svaly má 11 cvikov.

Zostava 11. cvikov môže slúžiť na regeneráciu chrbtice a ďalších kĺbov (bedro, koleno, členok, rameno) ako každodenné cvičenie. Kto chce cvičiť viac, ponúka sa mu zostava 40. alebo až 120. na 60 minút.

Počas cvičenia je aktívne stabilizovaná chrbtica. Cieľom SM cvičenia je aktívna relaxácia vertikál, a to aktiváciou špirálových svalových reťazcov, pri ktorých dochádza k liečbe bolestí chrbtice.

Cvičenie SM systému možno doplniť aj cvičením na balančných pomôckach, ktoré tiež stabilizujú hlboký svalový systém.

Vyskúšajte balančný vankúš

Na cvičenie i relaxáciu sa hodí inSPORTline Bumy BC100. Pod týmto označením sa skrýva podložka s masážnymi bodlinkami, ktoré poslúžia na stimuláciu akupresúrnych bodov. Je vhodná na prekrveniu i uvoľnenie svalového napätia. Vypuklý tvar zlepšuje držanie tela pri sedení a pomáha uľaviť od bolesti chrbta. Posilníte s ním stabilizačné svaly a vzpriamovače chrbtice. Využiteľná je doma, v kancelárii, alebo tiež na cestách. S hmotnosťou menej ako 1 kilogram je ľahko prenositeľná.

Zdieľajte článok



Odporúčame balančné podložky






Ďalšie novinky

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

všetky novinky