Kúpiť balančné podložky – e-shop

Sprievodca výberom
balančných podložiek


Balančná podložka  >  Aeróbne pomôcky pre váš zdravý život

Aeróbne pomôcky pre váš zdravý život

K pevnejšej postave i lepšej fyzickej kondícii vám pomôžu aeróbne pomôcky na precvičenie hlbších svalov.

Aeróbne cvičenie je pohybová aktivita za dostatočného prísunu kyslíka, teda také cvičenie, ktoré vás prinúti poriadne zhlboka dýchať a zapojí do pohybu veľkú skupinu svalov. Malo by byť v pravidelnom tempe a trvať dlhšie ako 15 minút, aby bolo účinné.

Aeróbne cvičenie preukázateľne zlepšuje zdravie. Pôsobí pozitívne predovšetkým na kardiovaskulárny systém (srdce, lymfatický systém, krvný obeh), výrazne znižuje riziko civilizačných chorôb.

Klasickým aeróbnym cvičením je beh (jogging), plávanie, veslovanie, korčuľovanie, alebo aj rekreačný tenis, cyklistika, beh na lyžiach. Môžete sa tiež stretnúť s pojmom kardiofitness, alebo kardiotréning. Do neho patrí aj cvičenie na všetkých možných fitness strojoch, s fitness pomôckami, ako sú švihadlá, alebo napríklad obľúbená rotana.

Cvičenie na rotane

Rotana je výnimočným fitness doplnkom, pretože pri cvičení na nej dochádza zároveň k posilňovaniu, ale tiež sa jedná o efektívne aeróbne cvičenie. Pri cvičení na rotačnom disku posilníte predovšetkým šikmé svaly brušné, ktoré je veľmi ťažké precvičiť inak. Navyše sú šikmé brušné svaly a ďalšie svaly, ktoré posilníte cvičením na rotačnom disku práve tou svalovou skupinou, ktorá Vám vytvaruje pás a dodá tak celej vašej postave oveľa estetickejši, štíhlejší vzhľad.

Rovnako pri cvičení posilňujete chrbát, všeobecne cvičenie na rotane je vhodné aj pre ľudí trpiacich bolesťami chrbta, alebo s problémami s chrbticou.

Pokiaľ chcete na rotane vykonávať aeróbne cvičenie, je nutné vydržať dlhšie ako 15 minút, prípadne doplniť niekoľkominútovú jazdou na trenažéri.

Prínosy kardiocvičenia

Zhrňme si ešte raz prínosy kardiocvičení.

  • byť celkovo fit
  • zlepšiť fyzickú kondíciu
  • posilniť obehový systém
  • znížiť hladinu cholesterolu
  • rozvoj vytrvalosti, sily a pružnosti
  • chudnutie
  • zvyšuje odolnosť voči stresu
  • zníženie výskytu chorôb
  • prevencia proti chorobám srdca i nádorovým ochoreniam

Tip na pomôcku - Rotačný disk inSPORTline Power Twister 3 v 1

Nie je to len rotana, je to multifunkčný disk s odnímateľnými úchopmi na vykonávanie klikov. Základom je vykonávanie pohybov do strán na rotane, čím dochádza k efektívnemu posilňovaniu svalov v oblasti brucha, bokov a zadku. Hornú polovicu tela môžete posilňovať aj za použitia madiel, alebo ich využiť na kľučky. Ide o jednu z najväčších rotán na trhu, vhodnú takmer pre každého. Je ľahká, skladná a pri pravidelnom cvičení veľmi efektívna.

Zdieľajte článok



Odporúčame balančné podložky






Ďalšie novinky

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

všetky novinky