Kúpiť balančné podložky – e-shop

Sprievodca výberom
balančných podložiek


Balančná podložka  >  Päť výhod úžasného balančného cvičenia

Päť výhod úžasného balančného cvičenia

Už ste vyskúšali balančné cvičenie? Že nie? Potom je najvyšší čas. Podľa mnohých fitness trénerov neexistuje prospešnejšie cvičenie pre vaše telo.

Cvičením na balančných podložkách a pomôckach posilníte predovšetkým tzv. core svalstvo, teda hlboké svaly. Tie, ktoré "držia" telo, inak tiež stabilizačný systém kĺbov, chrbtice a panvy.

A ideme na sľubované výhody.

1. Posilníte hlboké svaly

Opakujeme na čo najlepšie zapamätanie predchádzajúci odsek. Balančné cviky sú ideálne pre posilnenie hlbokých svalov, ktoré udržujú stabilitu celého tela. Posilníte ťažisko tela a môžete rozvíjať ďalšie svaly.

2. Potrebujete cviky pre prevenciu zranenia? Tak hurá na balančné podložku

Naozaj! Cvičenie na balančných podložkách pôsobí ako prevencia pred zraneniami chrbtice i vnútorných orgánov.

3. Zlepšíte svoje koordinačné schopnosti

Cvičením na bosu zlepšíte rovnováhu a orientáciu v priestore. Takže je balančné cvičenia skvelé aj pre tímové hry, zlepšíte svoju orientáciu na ihrisku a v kombináciách so spoluhráčmi. Preto sa balančné podložky používajú aj počas tréningu napr. Florbalista.

4. Cvičenie je nenáročné na financie

Balančné podložky kúpite za pár stoviek. Takže sú aj ideálne cvičebný pomôckou pre držgrošov.

5. Pôsobí pozitívne aj pri bolestiach chrbtice a kĺbov

Balančné cvičenie na BOSU, alebo na gymnastických loptách je skvelé aj pri bolestiach chrbtice, alebo kĺbov. Cvičením tiež napravujete chybné držanie tela, uvoľňujete napätie organizmu vyvolané stresom, alebo nadmernou záťažou.

Výhod tohto typu cvičenia by sme našli niekoľko. Rozhodne stojí za skúšku, alebo ešte lepšie, zaraďte to rovno do pravidelného cvičenia, najlepšie 3-4x týždenne.

Na cvičenie vám stačí balančná podložka za tridsať eur a fitness podložka, ktorá je ešte lacnejšia. Investície do vášho zdravia sa mnohonásobne vrátia.

Zdieľajte článok



Odporúčame balančné podložky






Ďalšie novinky

Balančná lopta

Balančná lopta slúži pre aktiváciu a posilnenie svalových partií, ktoré sa inak veľmi ťažko precvičujú. Cvičenie napomáha k odstráneniu stresu aj svalového napätia.

Balančná podložka na SM systém

SM systém je novinkou medzi cvičeniami na posilnenie hlbokých svalov a držanie tela. S obľubou ho využívajú predovšetkým ženy. Ako im pomáha balančná podložka?

všetky novinky